ICF Italia
MENU

Kutatás és fejlesztés

A termékeket valójában az egyes tudományterületekre szakosodott egyetemi professzorok által támogatott műszaki személyzet fejleszti ki, figyelembe véve a különböző témákra vonatkozó jogszabályokat. E célból kutatási megállapodást írtak alá a Bolognai Egyetem DICAM tanszékével a teherhordó falszerkezetek tanulmányozására, azaz tudományos és szabályozási jellegük megértésére, azzal a céllal, hogy helyesen tervezzék meg őket, és ezáltal növeljék az […]
------------

A termékeket valójában az egyes tudományterületekre szakosodott egyetemi professzorok által támogatott műszaki személyzet fejleszti ki, figyelembe véve a különböző témákra vonatkozó jogszabályokat. E célból kutatási megállapodást írtak alá a Bolognai Egyetem DICAM tanszékével a teherhordó falszerkezetek tanulmányozására, azaz tudományos és szabályozási jellegük megértésére, azzal a céllal, hogy helyesen tervezzék meg őket, és ezáltal növeljék az ICF ITALIA technológia alkalmazásából eredő gazdaságosságot.

Sistema ICF Italia - Ricerca e Sviluppo

Az ICF ITALIA műszaki munkatársai minden egyes projekt esetében a tervezőkkel együttműködve egyedi statikai elemzést javasolnak, amelynek célja nem csak a vasbeton falak és födémek, hanem az alapozás és a födémgerendák méretezésének optimalizálása is. Ily módon jelentős megtakarításokat lehet elérni az épület “szerkezeti nyers” megvalósításának költségeiben.

Az ICF ITALIA a következő, Cristian Angeli mérnök által írt ICF teherhordó falrendszerekről szóló kötetekhez járult hozzá:

A kutatási program eddig a következő tudományos témák tanulmányozását és fejlesztését tette lehetővé:

  • a vasbeton, gyengén vasalt vagy nem vasalt beton teherhordó falszerkezetek felhasználásának lehetséges tervezési útjainak elemzése, amelyek az ICF építési rendszerrel az EC2 és EC8 Eurocode-oknak megfelelően megvalósíthatók.
  • az ICF-építési rendszer tipikus szerkezeti részleteinek diagramjainak hitelesítése a hatályos előírásoknak megfelelően, különös tekintettel a gyengén megerősített falak esetére.
  • tervezési stratégiák az alagsori födémet alkotó pillérek és rekeszek által alátámasztott vasbeton födémekre épített teherhordó falakkal rendelkező épületek szeizmikus elemzéséhez.

A vállalat műszaki tevékenységét Cristian Angeli mérnök koordinálja, aki az ICF-szerkezetek területén konkrét publikációk szerzője.

Vai alle pubblicazioni
Sistema ICF Italia - Ricerca e Sviluppo
RISPARMIO, SICUREZZA ED EFFICIENZA DEGLI EDIFICI
“MEGTAKARÍTÁS, BIZTONSÁG ÉS HATÉKONYSÁG AZ ÉPÜLETEKBEN
Tudományos tanulmányok az ICF szigetelőbeton-forma építési rendszerről”. youcanprint, 2020
SISTEMI COSTRUTTIVI A PARETI PORTANTI IN C.A.
“MEGTAKARÍTÁS, BIZTONSÁG ÉS HATÉKONYSÁG AZ ÉPÜLETEKBEN
Tudományos tanulmányok az ICF szigetelőbeton-forma építési rendszerről”.
youcanprint, 2020
Edifici sismoresistenti progettati con le NTC2018
SZEIZMIKUSAN ELLENÁLLÓ ÉPÜLETEK TERVEZÉSE NTC 2018 SZERINT
Építési rendszerek elemzése és műszaki-gazdasági összehasonlítása
Műszaki jogszabályok, Róma 2018

Le nostre collaborazioni

Verified by MonsterInsights